Moskou

Maandag 24 februari. De treinreis was wat betreft landschap indentiek aan Wit-Rusland. Het gene wat verschilde met de treinreis was de 4 persoonslaapkabine (voor ons tweeen), geen grenscontrole en de conducteur die ietsjes te veel in het glaasje had gekeken. Aangekomen in Moskou (19:30) hebben we euro's omgewisseld op het treinstation. Na wat zoeken de metro genomen richting hotel. De metro is bepakt met mensen, vioolmuziek (live) in de gangen en bedelende mensen (jong en oud). Wat betreft de metro qua prijs(0.18 euro) goedkoop en onbeperkt in tijd tot het passeren van de poortjes bij de uitgang van een willekeurig station. Sommige stations zijn een bezienswaardigheid op zichzelf. Van Marmere pilaren, vloeren tot kroonluchters en beschilderingen op muren. Aangekomen in hotel Izmailovo viel ons de zware beveiliging door de politie op. Bij de hoofdingang werden we door een metaaldetector geleid en verwezen naar de desk. Voor dat je de liften inging moest je je indentificeren als gast. Aangekomen op de etage kreeg je pas de sleutel als je je weer had geindentificeerd.
Dinsdag 25 februari. Tot twee uur moeten wachten op onze trein tickets van de Transsiberian express. Daarna met de metro naar hotel Rossia (twee na grootste hotel van de wereld). Die dag het Rode plein bezocht en koffie gedronken in GUM. GUM is een van de grote winkelcentra van Moskou. Gum ligt aan het Rode plein. Wat ons buiten opviel was dat er politie op elke hoek van de straat stond en dat mensen zichzelf moesten indentificeren met paspoort.
Woensdag 26 februari. s'ochtends vroeg bezoek gebracht aan het Mausoleum waar Lening ligt opgebaard. Dit was zeer indrukwekkend ondanks dat we 10 euro (onderhands) aan een soldaat moesten betalen. Dit vanwege de camera die we bij ons hadden. Om de vijf meter stond er een soldaat in de tombe. WIE DURFT ER DAN EEN FOTO TE MAKEN!. Achter het Mausoleum langs de muurgraven van prominenten gelopen, o.a. Stalin, Gagalin (eerte man in de ruimte). Hierna zijn we om het Kremlin gelopen en hebben hier ook een bezoek aangebracht. Hier hebben we geen foto's gemaakt ivm voorval. In het Kremlin is de grootste klok van de wereld te zien en diverse kerken vol met graftombes en goud. Het bijzonderste aan het Kremlin was het bezoek aan de Armoury. In de Armoury zijn vele koetsen, wapens, sieraden te zien uit de tijd van de Tsaren. Aan de buitenkant van het Kremlin ligt het graf van de onbekende soldaat met eeuwige vlam. Met de metro naar het voormalige KGB gebouw geweest en daarna naar het Old Arbat street. Deze straat is vol met kraampjes en winkels waar souverniers te koop zijn (wel afdingen). Hierna zijn we naar de GUM gegaan waar we ijs hebben gegeten. IJs eten is de normaalste zaak van de wereld ongeacht de temperatuur. Op het Rode plein ligt het St. Basil's cathedral. Deze was ondanks de restauratie werkzaam heden geopend voor publiek. De cathedral bestaat uit vele kleine ruimtes waar icons zijn te zien.
Donderdag 27 februari vroeg ontbeten en opzoek gegaan naar een doos om een aantal souveniers op te sturen naar huis. Dit alles van doos tot verzenden heeft ons 6 uur gekost (van het kastje naar de muur gestuurd). Vele mensen zijn hier de engelse taal en schrift niet machtig, althans zo doen ze zich voor. Lokale markt bezocht en transfer geregeld naar treinstation waar we zullen vertrekken (23:30) met de Transsiberian express naar Irkutsk. Moskou is volgens ons een van de indrukwekkendste steden die wij ooit hebben bezocht.

Terug