Waarom gaan de forenzen op tournee?
We kunnen een heel verhaal ophangen over hoe fantastisch het is om verre reizen te maken en het ontdekken van verschillende culturen enz. Maar in onze opinie hoef je daarvoor tegenwoordig niet ver de deur voor uit, laat staan hiervoor ver te reizen. Het komt er met andere woorden eigenlijk op neer dat we er gewoon "effe" tussenuit willen.
Oostenrijk anno 2002

Wij zijn Edo Donkers en Marc Tobé. We zijn beiden geboren in Rotterdam anno 1972. We kennen elkaar al vanaf jongs af aan uit de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Nu, bijna 20 jaar vriendschap later, hebben we besloten om samen op tournee te gaan naar het Verre Oosten.

Wie zijn de forenzen?
Marc
Edo
NRC Ommoord 1984
Edo woont samen met Miranda in Krimpen aan den IJssel en is werkzaam bij de Nevesbu B.V. in Den Haag als scheepbouwkundig-constructeur. Hobby's zijn snowboarden, surfen en reizen. Na wat lange vakanties met de camper langs de Franse en Spaanse kust en reizen naar Nieuw-Zeeland, Amerika (2x), Hawaii, Taiwan en Zuid-Afrika werd het verlangen om een reis te maken voor een langere periode steeds groter. Op het moment ben ik druk bezig met het revalideren van een operatie aan mijn rechter knie (nieuwe kruisband). Het revalideren duurt wat lang, maar het moet lukken om op tijd volledig hersteld te zijn.
Wat doen de forenzen?
Marc woont in Rotterdam en geniet van het vrijgezellen leven. Hij is afgestudeerd aan de Hogere Zeevaart School in Rotterdam als maritiem officier. Verder heeft hij een opleiding gevolgd en afgerond voor beroepsduiker. Via omwegen is hij vervolgens terecht gekomen bij D.O.O.R. B.V. in Voorschoten. Hier werkt hij op detacheringbasis als surveyor in de hydrografische sector. Zijn hobby's zijn reizen, lezen, uit eten gaan, stappen en duiken. Na genoten te hebben van verschillende langere vakanties op deze aardkloot, vond ook hij dat het tijd was om de knoop door te hakken.